A.Ş.K.K. ailesinin dünyasına hoşgeldiniz :))

İŞTE BİZ :)
ALTAN-ŞEBNEM-KARİN-KUZEY

 
Posted by Picasa

23 Temmuz 2009 Perşembe

ANNE OLMAK DEMEK...

“Anne olmak” demek…
Anne olmak demek, sevginin, aşkın yeni bir türü demekmiş
Anne olmak demek, hep iyisini istemekmiş
Anne olmak demek, “acaba yeterli miyim” diye sormak demekmiş
Anne olmak demek, sonsuz sayıda kötü senaryo üretebilme yeteneğinin gelişmesi demekmiş
Anne olmak demek, uykusuz geceler demekmiş
Anne olmak demek, aşçılık becerilerinin gelişmesi demekmiş
Anne olmak demek, hastalıkta ve sağlıkta birlikte olmak demekmiş
Anne olmak demek, meraklı gözlerle hep izlenmek demekmiş
Anne olmak demek, iki küçük elin yüreğinize dokunabilmesi demekmiş
Anne olmak demek, yüreğinin hep ağzında olması demekmiş…
Merak etmek, endişe etmek, sevmek, sevilmek, ait olmak, sahip olmak demekmiş
“İşte, anne olunca anladıklarım” demekmiş

04.05.09 BURSA

22 Temmuz 2009 Çarşamba

MERHABA

“Ben de soyunsam mı şu blog yazarlığına” diye düşünmek yaklaşık iki ayımı aldı… Aslında bu fikri bana çok sevgili eski öğrencilerimden biri bulaştırdı, kendisi de yapmak istemiş sonra vazgeçmiş, “hocam bu işi siz yaparsınız” dedi ve üstüne üstelik birkaç blog yazarının adreslerini gönderdi, inceledim, düşündüm, düşündüm. En çok da “anne olarak mı yazmalıyım yoksa uzman olarak mı yazmalıyım” kısmını düşündüm. Ve tabi ki karar veremedim ve blog sayfasını ikiye bölmeye karar verdim, uzman blog yazarı ve anne blog yazarı olarak… Aslında bunu karıştırmadan nasıl yapabileceğim? zamanla göreceğim herhalde.

Anne blog yazarından ziyade ikiz annesi blog yazarı olmak tanımı daha uygun sanırım, anne olmak ile ikiz annesi olmak arasında fark olduğunu çocuklarım dünyaya gelmeden önce de söylemişimdir. Hayır, bu asla ayrımcılık değil, ya da bir övünme, karşılaştırma hiç değil… Aynı anda birçok şeyi yaşamak bu aslında… Hayatınızda çok sevdiğiniz, istediğiniz, beklediğiniz binlerce olayın aynı anda olduğunu düşünün, herhalde sevinçten kaç kat yukarı çıkarsınız ve aynı zamanda olmasını istemediğiniz binlerce olayın aynı anda gerçekleştiğini düşünün, nasıl yıkılırsınız, nasıl dayanamaz kiriş ve kolonlarınız tahmin edin… nasıl bir dengesizlik değil mi? İşte böyle bir şey yaşamıştım ben…Böyle uyum sağlamaya çalışmıştı bedenim, ruhum ve hala çalışıyor. Binlerce olumlu duygu ve düşünce uçuşurken beyninizde, bedeniniz isyanlarda olabiliyor. Aynı anda yapılması gereken binlerce görev sizi bekliyor, aynı anda ilgi isteyen, acıkan, canı yanan, hastalanan …vb. bebekler… :) Anne olmak çok güzel, ikiz annesi olmak çok daha güzel!!

Gelelim uzman blog yazarlığıma…Psikolog ve çocuk gelişimi ve eğitimi uzmanıyım, pedagog olarak çalışıyorum, doktora tezimi hazırlıyorum. Meslekte 10. yılımı kutluyorum :) Böyle bir meslekte anne olmanın gerekliliğine inanmayanlardanım. Mesleğimde kendimi bebeklerimden önce ve bebeklerimden sonra olarak iki bölümde incelediğimde, danışmanlık becerilerimde ve söylemlerimde çok farklılık olmadığını gözlemledim. Şöyle bir farkı fark etim, karşı taraf (aileler ve danışanlar) açısından daha inandırıcıyım, eskiden de aynı şeyleri söylerdim ama inandırıcı bulunmazdım belki de, kendi çocuklarımdan örnekler verdiğimde ailelerin yüz ifadeleri çok farklı olabiliyor… hele ki ikiz çocuklara sahip olduğum, bir de, bir kız bir erkek deyince ooooohhhh yeme de yanında yat :)

Neler olacak bu blog sayfasında? İki farklı anne olacak, iki farklı annenin görüşleri, düşünceleri ve paylaşımları olacak. En önemlisi yarına bırakabileceğim anılarım ve arşivim olacak. Bu arada babamız da eğitimci olduğu için o da dahil olacak sayfamıza…

Keyifli paylaşımlar :))

A.Ş.K.K’ın Ş’si

İzleyiciler